| Proje No | KÜN.2023-BAGP-001 |
| Projenin Adı | Pastane ve Fırıncılık Ürünleri Araştırma Mutfağı Kurulumu Projesi |
| Proje Yürütücüsü | Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer |
| Araştırmacılar | |
| Proje Türü | Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP) |
| Ait Olduğu Birim | Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
| Süresi (Ay) | 6 Ay |
| Proje Özeti | Pastacılık, gastronomi alanında uzmanlaşmayı gerektiren ve özel ekipmanlara ihtiyaç duyulan bir alandır. Öğrenim sırasında kullanılan ekipmanların meslek hayatı öncesinde kullanımının öğrenilmesi ve çok sayıda pratik yapılması, öğrencilere büyük kazanımlar sağlamaktadır. Bilimsel çalışmaların gerçekleştirilebilmesi için de teknolojik bazı ekipmanlara da ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca yerel ürünlerin kullanım alanının arttırılmasını hedefleyen çalışmaların yürütülmesi proje kapsamında gerçekleştirilecektir. Mevcut haliyle oldukça yetersiz olan pastane uygulama mutfağının, yapılacak eğitim ve bilimsel araştırmalarda göz önünde bulundurularak eksik demirbaş ekipman ihtiyaçlarının proje kapsamında tamamlanması hedeflenmiştir. |