Gastronomi ve Mutfak Sanatları/Aşçılık Laboratuvarları

Ana Mutfak -Uygulama Mutfağı 1 (HU-1)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı öğrencilerinin uygulama derslerinin büyük bir kısmı ana mutfakta gerçekleşmektedir. Ana mutfak 30 kişilik kapasiteye sahiptir. Bu sebeple öğrencilerin kendilerine ait çalışma istasyonları bulunup bireysel uygulama imkanına sahiptir. Mutfakta video çekimlerine uygun şef tezgâhı da bulunmaktadır. Ana mutfakta workshop çalışmaları da yapılmaktadır. Mutfağın endüstriyel olması sebebiyle deneyimli öğretim elemanları bilimsel çalışmalar yapabilmektedir.

 Uygulama Mutfağı-I Cihaz/Ekipman Listesi 
SıraCihaz/Ekipman AdıAdedi
   1WMF Set Üstü Mikser1 Adet
   2Miksere Takılan Makarna Açma Aparatı  3 Adet
   3New Nova S25 Büyük Blender2 Adet
   4El Blender Seti1 Adet
   5Su Isıtıcısı1 Adet
   6Air-o Steam 10 Tepsili Konveksiyonel Fırın1 Adet
   7Air-o Steam 6 Tepsili Konveksiyonel Fırın1 Adet
   8Dik Tip +4 Buzdolabı1 Adet
   9Dik Tip Derin Dondurucu  1 Adet
  10Dik Tip -18 Deep Freeze Dolap1 Adet
  114 Gözlü Gazlı Ocak 13 Adet
  122 Gözlü Gazlı Ocak6 Adet
  13Tekli 40’lık Izgara 2 Adet
  14Tekli 40’lık Pasta Cooker1 Adet
  15Tekli 40’lık Fritöz1 Adet
  16Tezgah Altı Çift Kapılı +4 Buzdolabı1 Adet
  17Sous Vide Seti (Vakum Makinası, Polikarbon Küvet)1 Adet
  18El Blender Seti 2 Adet
  19El Termometresi 4 Adet
  20Mutfak Tartısı 10 Adet
  21Pürmüz 2 Adet
  22Giyotin Tip Bulaşık Makinası1 Adet

Uygulama Mutfağı 2 (HU-2)
Uygulama mutfağı 2, 15 kişilik kapasiteye sahiptir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı ve Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencileri bu mutfakta belirli zaman aralıklarında uygulama derslerini gerçekleştirmektedir.

 Uygulama Mutfağı-II Cihaz/Ekipman Listesi 
SıraCihaz/Ekipman AdıAdedi
   1Çiftli Fritöz (4 Sepetli)1 Adet
   240’lık Izgara1 Adet
   380’lik Izgara1 Adet
   44 Gözlü Gazlı Ocak2 Adet
   5Çift Kapılı Dik Tip +4 °C Buzdolabı1 Adet
   6Dik Tip Küvet Taşıma Arabası1 Adet
   7Giyotin Tipi Bulaşık Makinası1 Adet

Uygulama Mutfağı 3 (HU-3)

Uygulama mutfağı 3, 15 kişilik kapasiteye sahiptir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı öğrencileri bu mutfakta belirli zaman aralıklarında uygulama derslerini gerçekleştirmektedir.

 Uygulamalı Mutfağı-III Cihaz/Ekipman Listesi 
SıraCihaz/Ekipman AdıAdedi
   1EKA Patisseri Fırını1 Adet
   2150 cm lik Çift Çekmece ve Tek Kapılı Tezgah altı +4 Buzdolabı1 Adet
   3Dik Tip -18 Deep Freeze Dolap1 Adet
   4Çiftli Fritöz (4 Sepetli)1 Adet
   540’lık Izgara1 Adet
   680’lik Izgara1 Adet
   74 Gözlü Gazlı Ocak2 Adet
   840’lık Wok Ocağı1 Adet
   9Çift Kapılı Dik tip +4 Buzdolabı1 Adet
  10Soğutuculu Elektrikli Kıyma Makinası1 Adet
  11Set Üstü Plate1 Adet
  12Dondurma Makinesi1 Adet

Pastane

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı öğrencileri pastanede uygulamalı pasta derslerini almaktadırlar. Pastanenin kapasitesinin uygunluğundan dolayı öğrenciler rahat çalışma alanına sahiptir.

 Pastane Cihaz/Ekipman Listesi 
SıraCihaz/Ekipman AdıAdedi
   1Dik Tip Çift Kapılı Dondurucu1 Adet
   2Dik Tip Tek Kapılı Buzdolabı3 Adet
   3Mayalandırma Kabini (Tekerlekli)1 Adet
   4Çiftli Taş Fırın (Mayalandırmalı)1 Adet
   5Taş taban Pizza Fırını1 Adet
   6Patisseri Fırını1 Adet
   74 Gözlü Ocak / Kara Fırınlı1 Adet
   8Salamander1 Adet
   9Hamur Yoğurma Karıştırma Mikseri/15-20 kg1 Adet
  10El Mikseri2 Adet
  11Makarna Açma Makinası2 Adet
  12Set üstü Mikser2 Adet

Restoran

Öğrenciler, yaptıkları yemekleri restoranda sunum ve servis edebilmektedir.

 Restoran Cihaz/Ekipman Listesi 
SıraCihaz/Ekipman AdıAdedi
   1Bar Blender1 Adet
   2Elektrikli Çay Kazanı1 Adet
   3Meyve Sebze Kurutucu1 Adet

Sogep Mutfağı

Mutfak, SOGEP Projesi kapsamında, 20 kişinin eğitim alabileceği şekilde profesyonel malzemeler kullanılarak dizayn edilmiş bir uygulama mutfağıdır.

SOGEP Mutfağı Cihaz/Ekipman Listesi
Sıra                              Cihaz/Ekipman AdıAdedi
   1Dört Gözlü Ocak (Dolaplı)8 Adet
   2Bulaşık Yıkama Makinası1 Adet
   3Davlumbaz (Filtresiz)(300.200.50)2 Adet
   4Davlumbaz (Filtresiz) (70.80.50)1 Adet

H1 ve H2 Demo Derslik Mutfağı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Turizm Bilgisi ve Coğrafyası gibi teorik derslerin işlendiği 80 kişilik sınıflardır. Teorik dersler için gerekli olan ekipmanların mevcut olmasının yanında workshoplarda ve şeflerin demonstrasyon uygulamalarında kullanılmak üzere profesyonel olarak tasarlanmış bir mutfak da derslikler içinde bulunmaktadır.

   H1 ve H2 Demo Derslik Mutfağı Cihaz/Ekipman Listesi
Sıra                                  Cihaz/Ekipman AdıAdedi
  1Buzdolabı2 Adet
  2Bulaşık Makinesi2 Adet
  35’li Set Üstü Ocak2 Adet
  4Tek Haneli Fritöz2 Adet
  5Ev Tipi Fırın3 Adet
  6Mikrodalga1 Adet
  7Su Isıtıcısı1 Adet
Scroll to Top