Pastane ve Fırıncılık Ürünleri Araştırma Mutfağı Kurulumu Projesi

Proje NoKÜN.2023-BAGP-001 
Projenin AdıPastane ve Fırıncılık Ürünleri Araştırma Mutfağı Kurulumu Projesi
Proje YürütücüsüDr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer 
Araştırmacılar
Proje TürüBilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesi (BAGP) 
Ait Olduğu BirimUygulamalı Bilimler Yüksekokulu 
Süresi (Ay)6 Ay
Proje ÖzetiPastacılık, gastronomi alanında uzmanlaşmayı gerektiren ve özel ekipmanlara ihtiyaç duyulan bir alandır. Öğrenim sırasında kullanılan ekipmanların meslek hayatı öncesinde kullanımının öğrenilmesi ve çok sayıda pratik yapılması, öğrencilere büyük kazanımlar sağlamaktadır. Bilimsel çalışmaların gerçekleştirilebilmesi için de teknolojik bazı ekipmanlara da ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca yerel ürünlerin kullanım alanının arttırılmasını hedefleyen çalışmaların yürütülmesi proje kapsamında gerçekleştirilecektir. Mevcut haliyle oldukça yetersiz olan pastane uygulama mutfağının, yapılacak eğitim ve bilimsel araştırmalarda göz önünde bulundurularak eksik demirbaş ekipman ihtiyaçlarının proje kapsamında tamamlanması hedeflenmiştir. 
Scroll to Top